Gość Michal Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam w 16 roku zycia bylem operowany na zylaka powrozka nasiennego lewo stronnego, po okolo roku ten zylak mi sie odnowil tzn wyczuwam jakies zyly w lewym jadrze oraz jest one troszke nizej, nawet widac golym okiem wiszace zyly, bylem z tym u urologa (starszy pan) i stwierdzil ze niby tak musi byc ze to sa zyly do jada ok ale dlaczego tak obwisle? i dodam ze jadra jest pomniejszone w tym miejscu takze na pewno sa to zylaki powrozka a nie tak jak on sadzil normalne zyly bo wowczas nie bylo by pomniejszone jadra, a sytuacja wyglada tak ze jest ono pomniejszone i twarde czy to wszystko moze byc objawem zylakow powrozka? czy raczej raka? dodam ze mnie nic nie boli i nie mam zadnego dyskomfortu, tylko widac to golym okiem :) pozdrawiam i prosze o odp czy mam to leczyc czy poprostu zostawic tak jak jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Pomniejszone jądro nie jest wcale objawem żylaków powrózka nasiennego. Bardzo często zdarza się, że jedno jądro jest mniejsze w stosunku do drugiego. To naturalny stan. Skoro urolog powiedział, że wszystko jest w porządku to dlaczego Pan szuka patologii. Tak jak powiedział urolog nie ma powodu do niepokoju, tak po prostu wyglądają Pana jądra i powrózki nasienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi