Gość Maciek Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 PO uderzeniu w pracy stwierdzono u mnie silne stłuczenie łokcia, po oloko 2 tyg. ból nie ustawał i przerodziło sie to w zapalenie kaletki maziowej stawu łokciowego(wczesniej były podane leki przeciwzapalne i przeciwbólowe). Po stwierdzeniu w.w schorzenia w odstepie 2 tyg. dostałem dwukrotnie zastrzyki z gentamycyny i Dix...(nazwy nie pamietam), wysiek już było wtedy ropny z krwią. Dostawałem też antybiotyki doustnie. Niestety to nie pomogło i zostałem zakwalifikowany do leczenia operacyjnego. Po operacji ręka została usztywniona w szynie gipsowej na 14 dni a szwy zostały sciagniete po 21 dniach. Po sciagnieciu szwów kolene zwolnienie na 2 tyg. Po 2 tyg. ból nie zniknal, reki nie moge wyprostować. Dzisiaj byłem znowu u lekarza i stwierdził zrost. I że powinienem ćwiczyć reka do kranic bólu. I tu moje pytanie. Jakie ćwiczenia powinienem robić (lekarz wspominał, że być może trzeba to będzie jeszcze raz otworzyć) i czy wystapił tu gdzieś bład lub czy to ma zwiazek z ta nekrozą skóry. DO operacij chodziłem z tym ponad miesiac czasu, praktycznie cały czas z wysiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Najlepiej w tej sprawie udać się do poradni rehabilitacyjnej. Tam lekarz specjalista rehabilitacji określi rodzaj ćwiczeń i być może zaleci odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne. Takie zrosty w stawie po zapaleniu ropnym to normalna sytuacja i powikłanie tego stanu zapalnego nawet mimo prawidłowego leczenia. Niestety takie są tego następstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi