Gość Kamil Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam mam pytanie. 5 Dni temu wycięto mi wyrostek. wczoraj zostałem zwolniony ze szpitala do domu. Chodzenie nie sprawia mi większych problemów (czasami gdy zaczynam chodzić lekko zaboli). Ból towarzyszy mi jedynie przy wstawaniu z łóżka. Mam *trochę brzucha* (ważę 100kg. przy 174cm wzrostu). Problem polega na tym że nad raną (oraz delikatnie w okolicach )mam niewielką opuchliznę. Lekarz powiedział że zanika ona od 2 do 3 dób od zabiegu, dzisiaj mija piąta a większych zmian nie zaobserwowałem. Czy to normalne ? W szpitalu gdy lekarz przychodził z wizytą leżałem na łóżku więc tej opuchlizny nie było widać, widoczna jest gdy siedzę lub stoję. Proszę o radę. Aha zapomniałem zapytać o to czy lepiej jest jak się dużo chodzi i siedzi,czy lepiej więcej leżeć w łóżku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 To normalna sytuacja. Taki obrzęk może powoli wycofywać się nawet po upływie tygodnia. Oczywiście warto byłoby ranę skonsultować bezpośrednio z chirurgiem, gdyż czasami wytwarzają się zbiorniki płynowe (np. krwiaki) w ranie pooperacyjnej. Można swobodnie poruszać się z taką raną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Było tak jak podejrzewał *stapler* . Okazało się wtedy że jest to mały krwiak 2x3 cm. Żadnych zabiegów przy tym nie było, po prostu po kilku miesiącach zanikł sam :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi