Gość zojka Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Te chorobe zdiagnozowano u mojej tesciowej,żyła jest czynna w 20% natomias natomiast reszta krwi płynie przez nowe ujscie które żyła wytworzyła sobie sama.jednak niepokoji mnie wypis ze szpitala z którego bardzo szybko chora wypisano bo nieudało sie rozbic tego zakrzepu:w 8 segmencie watroby widoczne jest hypodensyjne ogniskoo wym.25x12mm ulegajace intensywnemu wzmocnieniu kontrastowemu do ok.145 j.H.W podbrzuszu łacznie z powłokamipo lewej stronie uwidoczniła sie masa patologiczna o wym.121x70mm śr.gestosci ok 60 j.H.Bardzo prosze o wyjasnienie mi tych pojec ponieważ zaden lekarz nie znalazł dla nas czasu ,dodam jeszcze ze chora została zdyskwalifikowana od zabiegów chirurgicznych,Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Najlepiej w tej sprawie rozmawiać z lekarzami prowadzącymi. Muszą znaleźć czas na to, aby wszystko wytłumaczyć. Taki obraz TK może sugerować zmianę typu guzowatego (nowotworowego?) wywodzącego się np. z lewych przydatków (np. jajnik). Zmiana w wątrobie może sugerować np. ognisko przerzutowe. Dobrze by było jeszcze skonsultować się z ginekologiem. Dlaczego teściowa została zdyskwalifikowana z zabiegu bez szczegółowych informacji klinicznych nie odpowiem na to pytanie. Trzeba o to zapytać bezpośrednio lekarzy prowadzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi