Gość Sylwia Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Witam, jestem po wypadku samochodowym- miał on miejsce 4 miesiące temu - doznałam w nim złamania 7 żeber, uszkodzenia płuc - już jestem stabilna oddechowo, i po którym pojawiła się na wątrobie 97x63x75,5mm torbiel po wchłoniętym krwiaku. Kontrolne badanie USG pokazało, że wielkość torbieli nie ulega zmianie, ASPAT, ALAT, bilirubinę mam już w normie. Zdaję sobie sprawę z tego, że narząd ten muszę monitorować, jednak mam pytanie : 1. ile może trwać wchłanianie takiej torbieli? 2. czy może się zdarzyć, że ona nie zniknie? 3. czy Pana zdaniem powinnam zabiegać o to by sciągnięto z niej płyn? 4. Mam 31 lat i od dosyć długiego czasu próbuję zajść w ciążę, czy ciąża stanowiła by dla mnie teraz zagrożenie życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 1. ile może trwać wchłanianie takiej torbieli? - jeśli torebka torbieli jest silnie wykształcona to już taka torbiel nie wchłonie się 2. czy może się zdarzyć, że ona nie zniknie? - raczej tak będzie 3. czy Pana zdaniem powinnam zabiegać o to by sciągnięto z niej płyn? - nie ma takiej potrzeby, można taką torbiel tylko obserwować 4. Mam 31 lat i od dosyć długiego czasu próbuję zajść w ciążę, czy ciąża stanowiła by dla mnie teraz zagrożenie życia? - nie powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi