Gość justyna Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam Pana!! Otóż wczoraj miałam wypadek samochodowy. Uderzyłam buzią w kierownicę i rozcięłam dolną wargę. Od razu pojechałam na szycie, mam 7 szwów. od zewnętrznej strony 4 i wewnętrznej 3. Byłam w takim szoku,że nawet nie spytałam lekarza jak długo będzie mi sie ta rana goić? Dziś opuchlizna jest jeszcze większa i wydobywa się z warg dość nieprzyjemny zapach i od środka jest tai zielonkawy śluz. Nie wiem czy to jest normalne? czy muszę czymś smarować?? z góry dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Takie objawy mogą świadczyć o zakażeniu rany. Radziłbym w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza na kontrolę. On po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Być może włączy antybiotykoterapię ogólną, gdyż miejscowo w tym miejscu trudno zadziałać lekami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi