Gość Bartek Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam! Mam 17 lat. Jestem już 2 tyg po ostrym zapaleniu i usunięciu wyrostka robaczkowego (także zapaleniu otrzewnej). Chciałbym się dowiedzieć po jakim czasie mogę się opalać na plaży i kąpać w morzu (czy mogę się kąpać w słonej wodzie jak i w basenie?). Rana po drenie i wycięciu wyrostka ok 6 cm jest już zrośnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Skoro rana jest już zabliźniona można swobodnie korzystać już z kąpieli i w słonej i słodkiej wodzie. Bliznę w czasie opalania radzę zakrywać niewielkim plastrem (osłaniać przed promieniowaniem słonecznym przez około pół roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi