Gość Eugenia lat 59 Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Robiłam rok temu mamografie, wszystko ok. żadnych zmian nie stwierdzono., ale jednak czasami pobolewała mnie pierś. Zrobiłam wiec usg, a tam zaskoczenie, że znaleziono guzka ok 14 mm. Po konsultacji u onkologa zrobiono mi bipsję mamotomiczna. Dziś odebrałam wynik brzmi* Dysplasia fibrosa microfocalis, adenosis sclerosans et microcalcificationes* prosiłabyum o infomacje, co to oznacza. Lekarz prowadzący jest na urlopie i wizytę u onkologa mam dopiero za tydzien. Jak wygląda leczenie??? I czy to mozliwe, ze mamografia guzka nie wykazała a jednak ugs tak, to jak dalej kontrolowac piersi poprzez mamografie czy usg??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Witaj Eugenia dokladnie nie wytlumacze ale wynik jest dobry nic groznego,mikrozwapnienia i zwyrodnienie piersi lagodne, , ja po ostatniej operacji mam taki sam wynik, jezeli wycieli wszystko to leczenie zakonczone, obecnie tez mam guzek i mammografia nie wykazuje a na Usg jest , widoczny promienie nie wylapuja wszystkiego, dlatego moj lekarz kieruje na obydwa badania,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi