Gość Maciek Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Dz. dobry. kilka dni temu stracilem przytomosc i upadlem.Z relacji rodziny wiem, ze wykrzywilo mi twarz, zsiniala, usztywnilo cale cialo / bez drgawek/ , nie bylo slinotoku. zanim przyjechalo pogotowie wrocila mi przytomnosc. ok. 2 tyg. temu zbiegalem szybko ze shcodow , potknalem sie i spadajc uderzylem w kaloryfer głowa. Stracilem przytomnosc , nie pamietam jak dlugo lezalem. Ocknalem sie i dotarlem do mieszkania, mialem rozciety w 2 miejscach luk brwiowy.Pojawily sie silne wymioty , wiec pojechalem pogotowiem do szpitala.Niestety tam pomocy nie uzyskalem .Na dyzurna lekarke czekalem ponad godz., kiesy zeszla *przegladnela* oczekujacych i powiedziala * a ten niech sobie jeszcze poczeka*, kiedy to uslyszalem , po prostu wyszedlem. Owszem, powiedzialem ratownikom, ze po przyjsciu z pracy wypilem piwo , ale nie bylem nietrzezwy. Pzrez ok. tydzien czuelm sie dosc dobrze.jednak nagle zaczelm odczuwc cos jak porazenie lewej strony ciala ,z tej strony uderzylem glowa/.Nie ma czucia w duzym palcu stopy, polowa glowy jak scierpnieta , jak i czesc ciala po tej samej stronie. Teraz podczas pobytu w szpitalu , po utracie przytomnosci j.w., zrobiono mi tomografie glowy , bez wzmocnienia kontrastowego.. Krwiaka nie stwierdzono, tylko w opisie jest sformulowanie-cechy niewielkiego zaniku korowego mózgu i móżdżku. Wykonano badania krwi , podstawowe sa b. dobre. tylko ponizsze wyniki sa zle: 1.ALAT - 146 U/l 2.AspAT - 131 U/l 3.Gamma GT - 160 u/l Nie zatrzymano mnie w szpitalu.Wzialem wyniki i wrocilem do domu i wciaz nie wiem co ma robic dalej.Nie uzyskalem zadnych wskazowek , ani informacji co to za choroba .Czemu , mimo braku krwiaka , utrzymuje sie brak czucia w tej czesci ciala oraz czego dotycza tak zle wyniki powyzszych badan? byłbym b. wdzieczny za wyjasnienie i dziekuje Prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Takie wyniki oznaczają niewielkiego stopnia uszkodzenie komórek wątrobowych. Być może taki stan pojawił się na skutek zażywanych leków w szpitalu. Najlepiej wykonać ponownie badania kontrolne po 24 godzinnej diecie bezmięśnej, lekkostrawnej, bez używek i zażywanych leków. Z wynikami zgłosić się do lekarza POZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 zgłos sie jak najszybciej do lekarzy watrobowych przez pare lat z tym sie borykałam cos watroba lub przewody zołciowe kiepsko funkconuja nie bagatelizuj tego ja jestem po operacji przewodow w klinice w warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel 33l Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Mam powiekszona watrobe o 16 cm wyniki proby watrobowej w 3 wynikach za wysokie alat 68,aspat 39,ggtp 65 co one moga oznaczac i jak to ewentualnie leczyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi