Gość Ania Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 W wieku 9 lat miałam skręconą kostkę prawej nogi i leczyłam ją domowymi sposobami. Po 4 latach zaczęła mnie boleć stopa tak że z trudnością chodziłam na tej nodze i zauwarzyłam dużą narośl pod kostką *tą prawidłową* po wewnętrznej stronie. Miałam wtedy zabieg tzw. skrobankę. Po tym zabiegu już mnie tak noga nie bolała ale narośl mam do dnia dzisiejszego.Obecnie mam 22 lata i 2 dni temu znowu zaczęła mnie ta narośl bardzo boleć a wręcz jest to szczypanie i bardzo się to nasila gdy chodzę. Wszyscy mówią (nie byłam jeszcze u lekarza) że moze skręciłam znowu ale ja wiem że to może być coś innego.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Wszystko zależy od charakteru zmiany. Jeśli zmiana nie ma podłoża kostnego lub chrzęstengo może to być ganglion, w innym przypadku jest to narośl chrzęstna/kostna występująca u wielu osób i wymagająca usunięcia. Tak czy inaczej należy udać się do ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi