Gość Anna Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 W wyniku przeprowadzonego badania USG jamy brzusznej stwierdzono, że występuje u mnie trzustka niepowiększona, hyperechogeniczna. Co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Hyperechodeniczna, czyli o wzmożonym echu. Daje to jaśniejsze zabarwienie w obrazie, w porównaniu z innymi tkankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna gerke Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 właśnie nie wiem i dlatego zapytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pytajacy Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 a czy moze to oznaczac jakies powiklanie ze trzustka jest hyperechogeniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agata Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Też bym chciała wiedzieć co to znaczy. Czy coś się wyjaśniło z tą hyperechogenicznością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ula Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 mam wynik badania usg - trzustka hyperechogeniczna. - co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zofia Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 czytałam jakiś post że, może dawać taki obraz z powodu stłuszczenia, ale jeśli nie ma innych zmian w obrazie i nie dolega to ok. Jakiś gość miał w opisie wyniku taki zapis i wszystko inne prawidłowe i też się tym niepokoił. w odpowiedzi eksperta miał informację iż ma super wyniki z wyjaśnieniem j.w co do tej trzustki hyper.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zośka Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 a mnie tak napisali: trzustka niepowiększona, homogenna, nieco hypoechogeniczna w stosunku do normy wiekowej* i jeszcze pęcherzyk żółciowy zagięty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi