Gość aneta Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Witam.Moj problem polega na tym ,ze poddalam sie zabiegowi chirurgicznemu,ktory mial na celu wyciagniecie zapadajacego sie sutka .Sutek przed zabiegiem mial ladny ksztalt ,byl zdrowy lecz pod wplywem zimna zapadal sie do srodka,podczas gdy drugi twardnial i stawal, Poddalam sie zabiegowi chirurgicznemu, interwencja chirurgiczna zewnetrzna,nie milam przecietego gruczolu mlekowego.Chirurg w trzech miejscach wokol sutka wucial mi skore co mialo gowyciagac na zewnatrz. W rezultacie moj sutek stracil ksztalt,wyglada bardzo nieestetycznie,jest rozciagniety na wszystkie strony wrecz plaski, polowy sutka nie mam,pewnie chirurg nieudolnie go wycial,stosuje niplette,ale wtedy jest on duzo wiekszy od drugiego ,a caly jest niesymetryczny, gora jest plaska a dol uwypuklony. Czy moge liczyc na poprawe jego wygladu poddajac sie kolejnej operacji plastycznej ?Dodam ze juz nie zalezy mi na tym aby sie nie zapadal,bo radze sobie z Niplette,teraz zalezy mi tylko aby ten zoperowany nieudolnie sutek byl z wygladu taki sam jak ten drugi, czyli ksztaltny wypuktu i nie rozlewal mi sie na otoczce(jest bardzo rozciagniety we wszystkie strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Należy już bezpośrednio konsultować się z chirurgiem plastykiem. Obecnie możliwe są różne metody odtwarzające brodawki sutkowe. To, co mogę poradzić do lekarzy ze szpitala MSWiA w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Czy moge prosic o podanie tych metod,chcialabym sie przygotowac psychicznie do tego co moge uslyszec na wizycie...Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi