Gość Marzena Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Dwa lata temu w wyniku upadku złamałam głowę kości promieniowe prawej ręki. Miałam 2 operacje: 1- (styczeń) zakładane druty Hir.....( nie pamietam nazwy) i rękę przez miesiąc w szynie gipsowej, 2-(luty) po 1 miesiącu przeszłam następną operację usunięcia w/w drutów. Doszło do przykurczy, ręka strasznie bolała. Na początku kwietnia rozpoczęłam rehabilitację. W połowie maja ręka wciąż strasznie bolała, była spuchnięta i gorąca. Poszłam do lekarza prywatnie i okazało się, że wciąż jest brak zrostu złamania. Przeszłam 3 operację w wyniku której została usunięta głowa kości promieniowej i częściowo zlikwidowane przykurcze. Niestety nie mam całkowitego wyprostu tej ręki. Pomimo ciągłej rehabilitacji stawu łokciowego doszły mi bule stawu barkowego i nadgarstka. Zostałam osobą umiarkowanie niepełnosprawną. Czy jest możliwość likwidacji przykurczy lub możliwość przeszczepu? Czy jestem już skazana na ciągły ból i pogarszanie się stanu sąsiednich stawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Trudno określić. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z klinicznym ośrodkiem rehabilitacyjnym. Leczenie operacyjne raczej w takim przypadku już nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Józef Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Niestety tak doszło do uszkodzienia tkanek miękkich stawu i rzadko wyćwiczyć łókieć.Przykurcz można zlkiwidować tylko ćwiczeniami w żaden inny sopsób..FAtalna sytuacja.Jestem rechabiltantem od 12 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Roos Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 polecam klinikę imienia Grucy w Otwocku. tam robią cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notolipa Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jestem w podobnej sytuacji. Wieloodłamowe złamanie głowy kości promieniowej prawej. 3 tyg temu miałem operacje osunięto mi wolny fragment kostnego. Po kilku dniach zgłosiłem się na wizytę ściągnięto mi gips oraz szwy. W przyszłym tyg idę na rehabilitacje. Zauważywszy ze wewnętrznej stronie mam jakiś obrzęk albo ropę nie wiem co z tym zrobić. Następna wizytę mam dopiero we wtorek mam nadzieje ze lekarz ortopeda mi powie coś na ten temat. tak jak by blokował mi ten obrzęk w wyprostowaniu reki. Jeżeli ktoś był w podobnej sytuacji proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anior Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Również polecam Klinikę im. Grucy w Otwocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi