Gość Konrad Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam.Tydzień temu miałem zdjęty gips,przeswietlenie i założony krótszy (pod kolano).Złamana jest piszczel(złamanie spiralne).Wg.lekarza zrost jest niemal całkowity,ale zalecił jaszcze krótszy gips na 6 tyg.I wszystko byłoby ok.gdyby nie to,że bardzo napuchło mi kolano i mam problemy z jakimkolwiek zgięciem.Wiem,że tak się zdarza .Ale czy tydzień to nie jest czas,w którym opuchlizna i zesztywnienie powinno zacząć ustępować?Czy mam się martwić,czy nadal się ratować domowymi sposobami?Po jakim mnw.czasiemuszę się udać do ortopedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Koniecznie należy udać się jeszcze raz do ortopedy. Obrzęk może być wynikiem nieprawidłowo założonego gipsu, zbyt ciasno. Może zamiast gipsu wystarczy stabiliztor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi