Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość annk

Refluks i żółty nalot na języku - czy zdrapywać?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość annk
Witam , czy majac przepukline wslizg.rozw.przelykowego 3 na 4 cm,tworzac stozek okresowo wchodzacy do klatki przez przepone jest sens poddac sie operacji antyrefl. funduplikacji nissena laparaskopowo w Lublinie ,jednoczesnie mam refluks zołciowy z dwunastnicy, czy jedno wplywa na drugie? czy fundupliksacja jest odwracalna? i czy efekt jest trwaly, czy po paru latach nie cofnie sie?, rozumiem ze po operacji bede mogl zaprzestac uzywania lekow i bede jadl wszystko co chce? p.s. czy zdrabywac szczoteczka codziennie ten nalot z jezyka?dodam ze jezyk mnie szczypie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
Zabieg antyrefluksowy np. typu Nissena wykonuje się tylko w wypadku, gdy istnieją dolegliwości mimo leczenia farmakologicznego i dietetycznego. Refluks żółciowy nie ma wpływu na żołądkowo-przełykowy. Zabieg fundoplikacji jest zabiegiem, który wykonuje się na stałe. Nikt nie obieca trwałości tego zabiegu ani ewentualnych powikłań po tym zabiegu. Zabieg powinien doprowadzić do całkowitego wycofania się dolegliwości. Nalot na języku ze względów higienicznych należy usuwać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ola
nie moge juz wytrzymac szczypie ratunku jesc nie moge nic to nie pomaga!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×