Gość Lena Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Witam rok temu w czerwcu mialam usuwany tluszczak w okolicy podobojczykowej prawej w kwietniu znowu wyczulam wielka gule (wieksza niz poprzednio)w tym samym miejscu lekarka mysli ze to znowu tluszczak i zastanawia sie czy nie bedzie trzeba usuwac wezla chlonnego(nie wiem czy tak to sie wachowo nazywa). Zastanawiam się czy ten zabieg również odbędZie sie w znieczuleniu miejscowym czy bedzie konieczne calkowite znieczulenie czego bym nie chciala:( Poprzedni zabieg trwal grubo ponad poltorej godziny:(I jaki moga byc konsekwencje usuniecia tego wezla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Nie wiem czy chodzi obecnie o usunięcie wznowy tłuszczaka czy o usunięcie powiększonego węzła chłonnego czy tego i tego. Najlepiej w tej sprawie konkretnie porozmawiać z chirurgiem, który Panią będzie operował. Mnie bez badania bezpośredniego trudno odpowiedzieć na Pani pytania także i to czy można zabieg przeprowadzić w znieczuleniu miejscowym (wszystko zależy od wielkości i lokalizacji dokładnej zmiany, także głębokości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi