Gość Wojtek Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Witam jakieś czas temu miałem wypadek przy pracy a mianowicie wjechałem piła w V kość śródręcza w wyniku czego nastąpiło złamanie [wieloodłamowe otwarte] poskładano mnie w dniu wypadku na druty kirschnera i rękę wstawiono w gips na 5 tygodni. po tym że właśnie czasie zdjęto gips parę tygodni później wyjęto druty. Palec niestety nie chce sie zginać w kostce [na stawie miedzy v kością śródręcza a kością palca] czy jest szansa ze po jakimś czasie palec wróci do dawnej formy czy po prostu tam gdzie wjechałem piła był tak duży ubytek kości że zalało sie to chrząstką i już będzie na sztywno?? z góry dzięki za pomoc. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 trzeba zrobić zdjęcie RTG, ono wykaże czy jest zachowana szczelina stawowa, czy też jak Pan myśli mogła zostać uszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi