Gość Michał Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Kieruję do Pana następujące pytanie: około rok temu (w wieku 15,5 lat) wykryto u mnie wodniaka jądra, w związku z czym szybko zostałem zoperowany. Stwierdzono mój stan jako dobry, wypuszczono do domu, gdzie jeszcze jakiś czas odpoczywałem. Dziś, rok po operacji, wszystko jest w porządku, poza utrzymującym się bez zmian powiększeniem lewego jądra, co jest bardzo uciążliwe, chociażby w trakcie leżenia. Jak długo taki stan powiększenia się utrzymuje? Czy konieczna w takiej sytuacji jest wizyta u lekarza czy jest ona niepotrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Musisz skontaktować się z urologiem. Nie powinna po operacji wodniaka jądra występować duża dysproporcja w rozmiarach jąder. Tym bardziej niepokojące jest to, że taki objaw przeszkadza we współżyciu seksualnym. Zgłoś się do urologa. Te objawy mogą świadczyć o wznowie wodniaka jądra. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi