Gość Kazimierz Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Odczuwam dziwne uczucie w miejscu gdzie powinna się znajdować wątroba. Czuję się jakby napompowany w tym miejscu. Czasem czuje na plecach na kościach żebrowych w dole jakby rozciąganie, szczypanie. Ale wydfaje mi się, że jest to na kościach żebrowych, a nie w głębi jamy brzusznej. Jak sprawdzałem prawą stronę ciała dłońmi to na dolnej, ostatniej kości żebrowej, która się łączy z pozostałymi kościami żebrowymi (niższe żebra to już są te krótkie kości) to jak ucisnę tą kość to czuję też jakby szczypanie. Próbyu wątrobowe: aspat, alat, bilirubina całkowita, ggtp, fosfotaza zasadowa są w normie. Mogą to być jakieś zmiany w wątrobie? Czy przy prawidłowych powyższych próbach wątrobowych można mieć nowotwór wątroby, który daje mi takie oznaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Mogą to być jakieś zmiany w wątrobie? - raczej nie ma to nic wspólnego z wątrobą, w razie wątpliwości celem pogłębienia diagnostyki warto byłoby wykonać USG jamy brzusznej Czy przy prawidłowych powyższych próbach wątrobowych można mieć nowotwór wątroby, który daje mi takie oznaki? - bardzo wątpię, że problem tkwi w wątrobie, raczej to nerwoból spowodowany samoistnym podrażnieniem nerwów międzyżebrowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kazimierz Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi