Gość Ania Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam mam przed sobą wypis ze szpitala w którym miałam 13 lat temu operacje kolana lewego,prosze o interpretacje tego na nasz jezyk poniewaz w poniedziałek ide znowu na operacje tego kolana i chciałabym wiedziec co było wczesniej robione w nim,dziekuje bardzo ,pozdrawiam Ania K rozpoznanie:luxatio recidivans patellae sinistrae.hypoplasia condyli lateralis femoris sinistri. zastosowano leczenie:arthroscopia genus sinistri.lateral relase.plicatio retinaculi medialis et reinsertio.vastus medialis.rehabilitatio post operationen jeszcze raz dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 rozpoznanie:luxatio recidivans patellae sinistrae.hypoplasia condyli lateralis femoris sinistri. - zwichnięcie rzepki nawykowe. niedorozwój kłykcia bocznego kości udowej lewej zastosowano leczenie:arthroscopia genus sinistri.lateral relase.plicatio retinaculi medialis et reinsertio.vastus medialis.rehabilitatio post operationen - wziernikowanie kolana lewego. boczne uwolnienie. sfałdowanie troczka przyśrodkowego i odwrócenie. wyczyszczenie przyśrodkowe. rehabilitacja pooperacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania K Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 serdecznie dziękuje za odpowiedź)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania K Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam ponownie,jestem juz po arthroskopii i ponownie prosze o przetłumaczenie mi wypisu rozpoznanie:laesio menisci medialis genus sin(CA) chondromalatio condyli med.femoris sin II/III focalis. hypertrophia synoviale kod rozpoznanie wg ICD-10 M23.2 zastosowane leczenie mam po polsku...dziekuje za odpowiedź,pozdrawiam Ania K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi