Gość niepamietam Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Dzień dobry, ponad miesiąc temu miałam wycięty wyrostek robaczkowy (ostre zgorzelinowe zapalenie, wyrostek położony zakątniczo). Po odebraniu wyniku badania histopatologicznego okazało się, że w wyrostku był carcinoid o rozmiarach 0,3 cm. Na chwilę obecną mam zlecone badania (tomografia brzucha, SPECT, kolonoskopia). Czy operacja w takiej sytuacji jest konieczna, czy są może jakieś inne sposoby rozwiązania problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Rakowiak jest bardzo mały. Zapewne wystarczające było leczenie operacyjne jakie już Pani przeszła. Badania obrazowe pewnie wykluczą inne ogniska rakowiaka. Jeśli tak się stanie leczenie będzie zakończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niepamietam Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dziękuję za szybką odpowiedź:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niepamietam Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 We wrześniu wykonano mi jeszcze hemikolektomię prawostronną, ponieważ po dodatkowych badaniach okazało się, że jest ona wskazana. Teraz czekam na decyzję w sprawie chemioterapii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi