Gość ANIA Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Jestem 2 tygodnie po operacji wyrostka robaczkowe metodą tradycyjną ( nacięcie ok 4 cm , 4 szfy). PO zdjęciu szfów rana wyglądała ładnie, natomiast od kilku dni pojawiły się siniaki wokól nacięcia ( takie jak po uderzeniu) siniak zmienia kolor. Czy to oznaka tego ze rana się goi?? czy jest to neipokojący objaw? Czy mogę stosować coś na te siniaki i opuchnięcie? np. ALTACET? BYłabym wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaba Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 W innych , podobnych wątkach doktor radził żel z heparyną. Ja stosowałam po operacji piersi i siniaki szybko się wchłonęły. Zele z heparyną działają też przeciwobrzękowo. Ja stosowałam Heparin - Hasco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi