Gość Adam Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Witam. Nie całe 10 dni temu miałem ostre zapalenie wyrostka robaczkowego. W szpitalu leżałem 4 dni po czym wypisano mnie do domu. Niedawno miałem zdjęte szwy, dzień po ich zdjęciu mała część mojej rany zaczęła sączyć prawie przezroczysty płyn z domieszką krwi. Póki co rana nie chce się zagoić (czekam już 20 godzin). Mokre okłady zmieniane są co 3 godziny. Od momentu wypisania temperatura waha się pomiędzy 36.9 a 37.3. Nic mnie nie boli, obrzęk wokół rany znikł bardzo szybko. W związku z tym mam pytanie ?. Czy może być to ropa czy też inny płyn i czy zgłaszać się z tym do lekarza ? ewentualnie jakie mogą być tego następstwa. Z leków przypisane mam tylko Keflex, który oczywiście zażywam. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Nie jest to objaw nadkażenia rany. Wydobywająca się treść jest typu surowiczego. Można skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Ranę należy przemywać Rivanolem i zmieniać opatrunek według potrzeby, czyli aż nie ulegnie zabrudzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi