Gość Marta Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Mam pytanie. 5 lat temu miałam robioną gastroskopię..miałam nudności, zgagę i bóle żołądka. Ku mojemu ździwieniu na gastroskopi nie wyszło nic złego. W tym roku3 miesiace temu ponowiłam badanie. Moje objawy nie ustąpiły a wręcz przeciwnie - nasiliły się. Wyszło, że mam niewydolność wpustu oraz małą przepuklinę przełyku. Kuracja miała trwać 1miesiać (controloc+gaspridx3dziennie). Przez pierwsze 2 tyg. było ok. Dużo lepiej. Lecz po tym czasie czar prysł. Znowu to samo. A nawet gorzej. Biorę leki dalej ale nie ma poprawy. Są dni kiedy nie jest najgorzej-ale czasami(np. dzisiaj) nie mogę wstać z łóżka i czekam tylko na to aż zwymiotuję. Jest to straszne uczucie. Chciałabym wkońcu normalnie żyć. Mam 22 lata :( czy to normalne objawy do mojego schorzenia? Co robić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Tak to normalne objawy dla tego schorzenia. Jeśli leczenie nie przyniesie efektu w przeciągu 4-6 tygodni będzie trzeba zastanowić się nad leczeniem operacyjnym. O dalszym postępowaniu i leczeniu powinien zadecydować gastroenterolog. W chwili obecnej trzeba zastanowić się nad modyfikacją leczenia (innego typu leki). O wszystkim najlepiej, aby decydował lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwia Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Sprawdź na you tube Jerzy zięba bo moze wystarczy zakwasić żołądek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi