Gość Katarzyna Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Dwa miesiące temu miałam operację stawu biodrowego z miejscowym zniczulenim w kręgosłup. po operacji kiedy już znieczulenie przestało działać okazało sie że nie mam czucia w stopie. stopa napuchła odczuwałam silne drętwienie i mrowienie.przez 3 tygodnie po oreracji byłam rehabilitowana.jestem w domu juz miesiąc i nadal nie czuję pięty a bóle nadal się utrzymują i są nie do zniesienia. robiłam usg żył i okazało sie że w żyle strzałkowej jest zakrzep. czy te bóle które odczuwam są spowodowane tym niedowładem czy może zakrzepem? jak długo moze to trwać i czy ten niedowład ustapi i czym jest spowodowany?czy przyczyną tego niedowładu może być znieczulenie w kręgosłup a może uszkodzenie jakiegoś nerwa podczas operacji? bardzo proszę o szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 czy te bóle które odczuwam są spowodowane tym niedowładem czy może zakrzepem? - takie objawy jak Pani opisuje raczej są spowodowane zakrzepem żylnym jak długo moze to trwać i czy ten niedowład ustapi i czym jest spowodowany? - leczenie takiej zakrzepicy może trwać około 6-8 tygodni, najlepiej zastosować podskórne zastrzyki z heparyn drobnocząsteczkowych, efekty pojawiają się powoli czy przyczyną tego niedowładu może być znieczulenie w kręgosłup a może uszkodzenie jakiegoś nerwa podczas operacji? - raczej nie ma ten stan nic wspólnego ze znieczuleniem, być może doszło do jakiegoś niewielkiego podrażnienia nerwu w czasie operacji, trzeba by jeszcze zastanowić się nad konsultacją neurologiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi