Gość Marcin Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Na początku małego palca u lewej ręki (na początku to znaczy nie na czubku gdzie paznokieć, lecz tak na pograniczu dłoni a palcem) od strony wewnętrznej (dłoni) powstał jakiś guzek. Nie jest on w ogóle widoczny. Jest wyczuwalny. Jak sie go naciska to czuć że troche boli. Na drugiej dłoni nie ma czegoś takiego. Przez 1 dzień ręka była troche przeciążana przez mocny ścisk pewnego narzędzia. Guzek jest twardy, jakby to jakaś kość lub chrząstka była. Co to może być? I czy może samo zniknąć? Jak długo może to trwać żeby samo zeszło? I kiedy udać się do lekarza (jakiego?) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Takim guzkiem może być ganglion czyli torbiel galaretowata pochewki maziowej ścięgna często powstająca na skutek przeciążenia ścięgna. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. On po badaniu wyjaśni czym może być ta zmiana i jakie powinno być dalsze postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Jam mam dokładnie to samo i tez nie wiem co z ty m zrobi boje sie ze moze to być coś poważnego, a sam nie wiem od kiedy to mam poniewaz znalazłem to przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 też mam taki guzek na małym palcu,na środku,byłem u lekarza ,powiedział że można usunąć,zabiegowo miejscowo.nie bolii stanął w miejscu,nie rośnie czasammi zaboli jak długo cos trzymam ciężkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi