Gość Aneta Korejwo Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam proszę o odpowiedź na wynik badania Cystis epidermalis in statu suppurationis ( M- 33410 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Torbiel naskórkowa w stanie ropienia. M-33410 to pewnie numer preparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ditom1990 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Witam! Chciałbym prosić o pomoc w interpretacji badania histopatologicznego. Miałem wycinane z nosa oraz obok ucha guzki (łącznie dwa). Za pierwszym razem chirurgowi nie udało się wyciąć w cąłości i maiłem robioną *poprawkę*. Niestety w okolicy nosa znowu mi to odrasta. Chirugr stwierdził że nie jest to nic poważnego i stwierdził że należy to tylko obserwować. Chciałbym się dowiedzeć czy ta zmiana jest groźna i czy może był to jakiś złośliwy nowotwór. Oto rozpoznanie: AD1) Obraz przemawia za: Cystis epidermalis in statu suppurationis. Excisio probabiliter completa. AD2) Cystis epidermalis in statu suppurationis. Excisio probabiliter completa. Prosze bardzo o interpretację. Nadmienię że mam 24 lata, nigdy nie maiłem problemów zdrowotnych, nie palę itp. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi