Gość antek Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Mam 21 lat. Mam odprowadzalną przepuklinę z lewej strony od 4 lat Kiedy się uwypukla to puchnie mi jądro i żyły schodzące od jądra lewe jądro mam wyżej i jest mniejsze. Kiedy przepuklina jest schowana to naczynia schodzące do jądra nadal są znacznie grubsze niż naczynia połączone z prawym jądrem. Czy przepuklina mogła doprowadzić do powstania żylaków powrózka nasiennego. Wcześniej czułem ból w jądrze jak mi wychodziła przepuklina ale teraz jak wyjdzie to mnie lekko boli. Myślę że przepuklina blokuje krew odpływającą z jądra i zastanawiam się jak to mogło wpłynąć na jądro i czy jest sprawne. Mam jeszcze jedno pytanie w jakim stopniu krótkie wędzidełko mogło wpłynąć na wzrost mojego prącia które ma 10 cm w zwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Niestety, ale obecność przepukliny może powodować ucisk na żyły biegnące z jądra co może doprowadzić do wytworzenia żylaków powrózka nasiennego. Zbyt krótkie, nieprawidłowe wędzidełko może także zaburzać wzrost prawidłowy prącia. Trzeba zoperować przepuklinę, a potem zastanowić się nad operacją usunięcia żylaków powrózka nasiennego (jeśli takowe są - konsultacja urologiczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość antek Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Dzięki. Chyba już czas żeby zająć się tą przepukliną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość antek Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Chciałbym dodać że kiedy byłem młodszy gdy miałem 10-15lat czasami zdarzało mi się że miałem wieczorem silny ból lewego jądra rozchodzący się na lewą stronę podbrzusza, (taki jak np gdy piłka uderzy cię w jądra) ból był jeszcze większy przy dotyku. Kiedy poleżałem 15-30min nagle ustępował. Zastanawiam się czy to mógł być wodniak jądra ale z tego co wiem to po 2 roku praktycznie sam się nie wchłania bez operacji. Po za tym od pół roku przepuklina ani razu się nie uwypukliła. Jeśli drugie jądro jest zdrowe to czy było w stanie wyprodukować ilość testosteronu wystarczającą do prawidłowego dojrzewania i rozwoju prącia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi