Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból brzucha i problemy ze stolcem

Gość Kazimierz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Mam 30 lat. Końcem ubiegłego roku miałem kolonoskopię. Podczas tego badania lekarze nie stwierdzili patologii. Moje objawy (bóle w dolnej lewej częsci brzucha i czasem na plecach, luźne stolce) lekarze zwalili na zespół jelita drażliwego. Nadal męczę się z bólami w dole brzucha. Dawniej stolce oddawałem 1 raz na dzień. Natomiast coraz częściej idę 2 razy a nawet częściej. Są one luźne, papkowate, czasem postrzępione i spłaszczone. Są niestrawione reszty pokarmowe. Zaraz po każdym posiłku mam ogromne wzdęcia, które co dziwne znikają lub bardzo zmniejszają ak się czymś zajme. Ból po lewej stronie brzucha towarzyszy mi w 99% każdego dnia i to przez cały dzień. Co jakiś czas robie badania krwi - głównie morfologia, OB, CRP, żelazo i krew utajona. Zawsze te badania wychodzą dobrze. Panie doktorze czy od ubiegłego roku mogła zapoczątkować się jakaś choroba (nowotwór, stan zapalny, celiakia)? Panie doktorze jeśli miałbym stan zapalny jelit (dodam, że w ubiegłym 2 tyg temu byłem u proktologa i miałem badanie odbytnicy i nie ma tam zmian) to może się on tak objawiać? Konkretnie chodzi mi o stan zapalny esicy. Czy podczas stanu zapalnego jelit lub celiakii podnosi się OB i CRP? Jak zmienia się morfologia? Dziękuję i proszę o odpowiedzi.

Panie doktorze czy od ubiegłego roku mogła zapoczątkować się jakaś choroba (nowotwór, stan zapalny, celiakia)? - nowotwór nie, stan zapalny być może, celiakia niemożliwe Panie doktorze jeśli miałbym stan zapalny jelit (dodam, że w ubiegłym 2 tyg temu byłem u proktologa i miałem badanie odbytnicy i nie ma tam zmian) to może się on tak objawiać? Konkretnie chodzi mi o stan zapalny esicy. - tak może się w ten sposób objawiać Czy podczas stanu zapalnego jelit lub celiakii podnosi się OB i CRP? Jak zmienia się morfologia? - może wzrosnąć w niewielkim stopniu OB i CRP, al czasami jest prawidłowe, rzadko są odchylenia w morfologii (głównie leukocytoza)