Gość anna Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Od 6 miesiecy nie mam okresu/48 lat/ Ginekolog zlecił badania:m.inn.tsh otóz wyniki są nastepujace: TSH 6,32 uIU/ml FT4: 0,73 ng/dl FT3: 2,01 pg/ml przy badaniu usg tarczycy lekarz stwierdził że zmniejsza mi się tarczyca.Jej wymiary to:- płat prawy:3.3 x1,1 x1,6 -lewy:3,5x1x1,4 wizyta u endokrynologa dopiero za 4 tygodnie....będę wdzieczna za interpretację wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renata Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 poczytaj o chorobie hasimoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 poczytałam...Jestem na dobre przerazona!!!! Rozumiem ze to choroba autoimmunologiczna....i organizm zżera mi własną tarczycę!!!!! Ciekawe co na to endokrynolog mi powie...ale...kiedy ja się do niego dostane?? !!!!! Pewnie właczy mi hormony po których przytyję jak balon. Jeszcze zastanawiam sie nad jednym....w ciagu ostatniego roku b. duzo schudłam-ok 28 kg /wywazona dieta bezsolna plus treningi/. Czy to mogło wywołac te zaburzenia???...czy tez to proces który trwa od dawna???.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 To proces niezależny od diety, którą Pani stosuje lub stosowała i trwający bardzo długo. Hormony, które zapisze endokrynolog mogą bardziej spowodować spadek masy ciała niż jej wzrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Serdecznie dziękuję za szybkie odpowiedzi. Jeżeli mozna ...jeszcze jedno pytanie.... Razem z badaniami TSH ginekolog zlecił badanie FSH.Wynik: 51,80 wskazujacy na to,że już jestem po menopauzie /brak okresu od kilku miesięcy/. Czy ta z kolei kwestia jest tez związana z tarczycą??? Czy przyjmowanie hormonów zw z niedoczynnością...spowoduje przywrócenie mięsiaczkowania???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Już jestem po wizycie u endokrynologa.Wstepne rozpoznanie : choroba Basedowa...jednak na razie nie zastosowal zadnego leczenia, mam zrobic sobie jeszcze przeciwciała...chyba zaczynają się powazne schody...:(Zastanawiam się czy do ginekologa iśc już teraz czy poczekac na wyniki tych przeciwciał...boję się że i jeden i drugi przypisze mi hormony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Oj...przepraszam...pomyliłam się w poprzednim poście...chodzi oczywiście o chorobę Hasiimoto...tak jak sugerowałeś powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi