Gość Joasia Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam, jestem 2 miesiące po operacji wyrostka robaczkowego. Z tego, co dowiedziałam się od lekarzy, operacja musiała odbyć się za pomocą tradycyjnego nacięcia, choć próbowano również laparoskopowo, jednak podczas nacięć okazało się, że wyrostek był już *rozlany*(nie znam fachowych określeń). Wszystko goiło się poprawnie, nie było żadnych powikłań. Obecnie jednak odczuwam coraz częstsze bóle, kłócia w prawej części brzucha- podobne do tych, podczas objawów zapalenia wyrostka, szew zaczął mnie boleć, przybrał czerwoną barwę, przy niewielkim dotyku wyczuwam ból szwa i okolic. Dodatkowo- nie wiem czy jest to istotne, od czasu operacji nie ustępują mi niewielkie krwawienia albo obfite śluzowe plamienia, a obecnie od 8 dni krawienie jest coraz silniejsze( a przy miesiączce powinno się zmniejszać). Proszę o informację, cóż może się ze mną dziać, czy jest to normalne, czy może przeciążyłam organizm, wracając po 3 tygodniach od operacji do pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Trzeba udać się na kontrolną wizytę do chirurga. Być może doszło do zakażenia pod blizną po operacji, może formuje się jaki ropień. Chirurg po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Problemy z krwawieniem nie powinny mieć nić wspólnego z przebytym zabiegiem usunięcia wyrostka robaczkowego. Trzeba w tej sprawie skonsultować się z ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamila Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Mam problem jestem 2 tydzień po zabiegu wyrostka i mam stan podgorączkowy i strasznie się czuję czy to normalne mam zawroty głowy i mam silne wzdęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi