Gość Ewelina Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Miesiąc temu dokonano u mnie oeracji zgorzeli ropnej wyrostka robaczkowego. Operacja oraz okres poperacyjny przeszedł bez powikłań. (5 dni szpitalu na antybiotyku). W domu po 20 dniach od operacji dostałam zatrucia pokarmowego, które przeszłam badzo ciężko. Zatrucie ustąpiło, jednak stale utrzymuje się luźny żółtawy o nieprzyjemnym zapachu stolec oraz częste odbijanie się. Dodam że cały czas utrzymuję diete lekkostrawną. Czy te dolegliwości powinnam skonsultowć z lekarzem czy wynikają one z zatrucia i nie są powiązane z operacją jednak długość występowania objawów po zatruciu związana jest z przebytym zabiegiem. Głównie boje się o to czy przebyte zatrucie nie przyczyniło się do powikłań po operacji minęło bowiem tylko 20 dni od zabigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 To zapewne nie żadne powikłanie po operacji usunięcia wyrostka robaczkowego, lecz stan zapalny jelit przeszedł w przewlekły po ostrym zapaleniu (zatruciu). Radzę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem, który włączy odpowiednie leki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi