Gość elżbieta Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Mam bóle w okolicy kończacych się żeber prawej strony ,Wykonane USG-wykluczono kamice , watroba i trzustka w normie po wykonaniu gastroskopii rozpoznanie jak w tytule .rozpoznanie wstepne przełyk , wpust bez zmian , w inwersji endoskopowe cechy przepukliny rozworu przełykowego. Zołądek : błona śluzowa sklepienia trzonu bez zmian, antrum zywoczerwone z licznymi punkcikowatymi ndzerkami, odźwiernik kształtny, ziejący. dwunastnica : opuszka zaczerwieniona z poj nadzerkami , część zstepujaca bez zmian. na koniec zalicił wykonanie kolonoskopii.Czy n mam sie bać czy to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Rozpoznanie oznacza przepuklinę rozworu przełykowego, zapalenie śluzówki żołądka części przedodźwiernikowej i zapalenie opuszki dwunastnicy. Taki stan wymaga leczenia farmakologicznego oraz stosowania diety jak w chorobie wrzodowej żołądka. W przypadku braku efektu leczenia zachowawczego do rozważenia leczenie operacyjne przepukliny rozworu przełykowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 dziekuje za szybkie tłumaczenie ,przepraszam czy mam domagać sie leczenia gastrologa czy lekarz rodzinny ma to leczyć i jakie leki sa skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi