Gość Kazimierz Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Kłaniam się Prosze mi powiedziec jaka metoda pozwoli ustalic czy mam problem z powrózkiem nasiennym. Od kilkunastu miesiecy boli mnie lewe jadro i w dolnej czesci lewa pachwina. Byłem u urologa, ktory zlecił badanie usg. Wykonujacy te badanie stwierdzil za mam torbiel w lewym jadrze z czym ponownie udalem sie do urologa, ktory skrytykowal badanie usg mowiac doslownie *gdzie on k...... widzi ta torbiel.* Nie doastalem zadnych lekow a pan doktor stwierdzil ze wszystko jest ok i wyslal mnie do neurologa, ktory zasugierowal iz przyczyna bolu moga byc zylaki powrozka.Nie poszedlem wiecej do tego urologa, a innego niestety nie ma w moim miescie. Boli mnie najbardziej w pozycji siedzacej na krzesle a mniej na fotelu i w pozycji stojacej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Najlepiej zdiagnozować stan powrózka nasiennego za pomocą USG z opcją Dopplera (oceną przepływów krwi, czy nie ma żylaków powrózka nasiennego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi