Gość Izabela Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam, mam problemy z niedoczynnością tarczycy-hashimoto, robię badania bo bolą kolana - torbiel Bakera, kręgosłup lędźwiowy-drobne zwyrodnieniaL4-S1, kręgosłup szyjny -drobne zwyrodnienia,bóle palców u rąk- opis zdjęcia: niewielkie zmiany zwyrodnieniowe , cechy niewielkiego, uogólnionego zaniku kości* Lat mam 50, jestem na HTZ. Czy to początek osteoporozy? Gdzie i jak leczyć? Jakie badania zrobić? Czy niedoczynność tarczycy może być powodem osteoporozy? Dziękuję za uwagę. Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Czy to początek osteoporozy? - raczej to zmiany typu reumatologicznego, ale także i osteoporotycznego Gdzie i jak leczyć? - najlepiej u reumatologa i ortopedy, są odpowiednie leki hamujące ten proces Jakie badania zrobić? - badanie krwi (morfologia, CRP, latex, odczyn Waler-Rose), densytometria Czy niedoczynność tarczycy może być powodem osteoporozy? - tak, może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Ślicznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi