Gość Jan Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam,właśnie moja mama parę dni temu była na kolonoskopii i lekarz stwierdził nowotwór esicy. Czekamy na wyniki histopat. które zostały wysłane do zbadania. Jednak ja nie mogę tak długo czekać,bardzo zmartwiłem się tym wszystkim i chciałbym się czegoś dowiedzieć na ten temat,jakoś się przygotować. Opis badania: *W odległości 19 cm od zwieracza koncentryczny naciek npl,kruchy,twardy przy biopsji-pobrano badania histopat. Powyżej zmiany jelito słabo przygotowane, trudne do oceny. Proszę o pomoc a mianowicie chciałbym wiedzieć czy to na pewno musi być nowotwór,czy ktoś może powiedzieć coś o rokowaniach,i wogóle czy to brzmi bardzo poważnie??Proszę o pomoc z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gastro__ Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Tak to nowotwór, jednak po badaniu pod mikroskopem pobranych wycinków bedzie można wiecej powiedziec o rokowaniu. Ważny jest także stan ogólny pacjenta. Prosze byc dobrej myśli, obecnie operacja chirurgiczna polaczona z chemioterapia daje dosc dobre wyniki leczenia w zaleznosci oczywiscie od stopnia zaawansowania nowotworu. Ile mama ma lat?jakie miała objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Mama ma 60 lat,objawami była krew w kale widoczna,a tak to mama w ogóle nie skarży się na nic,nic ją nie boli nic jej nie dolega. Dodam tylko ,że 2 lata temu miała silne zapalenie trzustki i w efekcie ma cukrzyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gastro__ Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 A wyniki krwi jakie Pana mama miala? prosze byc dobrej mysli wspolczesna medcyna naprawde moze duzo, czasami mozna calkowicie wyleczyc nowotwor a w innych przypadkach w sposob znaczacy przedłyzyc zycie i podwyzszyc jego jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Nie ma jeszcze wyników zostały wysłane do badania,dziękuję bardzo za pomoc i na pewno będę walczył o zdrowie dla mamy do ostatnich sił,jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi