Gość EWA Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Bardzo proszę o pomoc. Na początku lutego doznałam stłuczenia tkanek miekkich biodra. USG przez powłoki potwierdziło obrzęk kretarza większego,kolca biodra i mięsnia przedniego. RTG b/z. Obrzęk cały czas się utrzymuje.Z powodu bliskości zgięcia uda odczuwam silny ból,który promieniuje do pachwiny i uda. Chirurg po miesięcznym leczeniu skierował mnie na konsultację do ortopody,na skierowaniu pisze rozpoznanie : * Status post cocontusiona reg.coxal syndroma dolorosa.* Proszę o przetłumaczenie i ew.podpowiedź co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Status post cocontusiona reg.coxal syndroma dolorosa. - stan po stłuczeniu okolicy biodrowej, zespół bólowy - przy silnym stłuczeniu dolegliwości bólowe mogą utrzymywać się miesiącami - trzeba jeszcze w tej sprawie rzeczywiście skonsultować się z ortopedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWA Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Martwi mnie bardzo duży twardy obrzęk,który się wcale nie zmniejsza. Czy to może być krwiak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi