Gość Karola Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam! Mój brat miał wycięty wyrostek, nie był rozlany i niby było wszystko ok, po czterech dobach został wypisany do domu, bolał go brzuch ale tak niby miało być. Po dwóch dniach w domu ból się nasilał i wystąpiła gorączka 37,2 zgłosiliśmy się do lekarza a było to już 7 dni więc powinien mieć zdjęte szwy. Lekarz chirurg skierował do szpitala okazało się że jest ropień podskórny, dodam z boku rany przez szew nic nie wyciekało, otworzono ranę i miało się samo oczyszczać i tak tydzień czasu i ciągle jest ropa. Co najciekawsze to jeden z lekarzy kazał bratu przy kąpieli wyciągnąć te wszystkie waciki i wodą prysznicem umyć te otwarta ranę! co mnie przeraziło (może niesłusznie) W związku z tym pytanie czy to tak długo się oczyszcza???, czy można to jakoś przyśpieszyć jakieś leki , zastrzyki i czy ta woda przypadkiem nie pogorszyła sprawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Niestety taki stan może długo trwać, nawet kilka tygodni i bardzo powoli się goi. Jest bardzo wiele metod i leków, które stosuje się w tym przypadku. Głownie stosowane są antybiotyki, leki przeciwzapalne, środki odkażające. Woda z mydłem to bardzo dobre rozwiązanie i nie należy się jej obawiać. Proszę postępować zgodnie z zaleceniami chirurgicznymi, a rana na pewno się wygoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Dziekuję bardzo za odpoweidź :) Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi