Gość marzena Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam. Chcialam sie dowiedziec jestem po ostrym zapaleniu trzustki i czy papierosy moga miec zly wplyw na to? czy powinnam rzucic? czytalam wiele diet po ostrym zapaleniu trzustki i nigdzie nic o papierosach nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Tak, nie jest wskazane palenie papierosów oraz picie alkoholu po ostrym zapaleniu trzustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IWONKA Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 witam serdecznie .Mój mąż leżał w szpitalu na zapalenietrzustki ,zaplikowano mu insulinę MIXTARAL 30 przy wypisie lekarz zalecił 20j rano i 10 wieczorem cukry męzowi spadaly i obniżonu mu rano 14 j i wieczorem 8 j.Czuje się dobrze nadal kontrolujemy cukier i stosujemy dietkę.Ale jest taki problem wykryto torbiel ogona trzustki po konsultacji z chrurgiem kazan uważać na siebie nie używać alkoholu i torbiel sam się powinien wchłonąc ,ale po konsultacji z innym doktore powiedział ,że dla bezpieczenstwa powinno się torbiel operować .Proszę mi poradzić co mam robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Wszystko zależy od wielkości torbieli, dokładnej lokalizacji, zasięgu i jej zawartości. Bez konkretnych wyników (TK jamy brzusznej) nie odpowiem na to pytanie zadowalająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbigniew Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Palenie szkodzi ale na trzustke niepowinno miec wplywu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr po operacji Whipplea Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Zbigniew, to nieprawda, nikotyna powoduje pobudznie wydzielania eznymów ( podobnie jak kawa , mocna herbata i alkohol) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia. Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Palenie papierosów to jeden z głównych powodów zatruwania trzustki. Kto nie chce zapaść na raka trzustki, winien rzucić palenie natychmiastowo! Wystarczy parę dni nie palić, by poczuć, że nas brzuch nie jest już wzdęty, a trawienie się normalizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Leżę już 4 dzień w szpitalu lekarz stwierdził u mnie zapalenie trzustki czy nadal jednak mogę palić papierosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 U większości osób atak OZT to jednorazowy epizod w życiu, po którym można wrócić do poprzedniego trybu życia (co nie znaczy, że się powinno kontynuować złe nawyki*). Wszystko zależy od tego co spowodowało u Ciebie zapalenie trzustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Ja mialem ostre i nawrotowe zapalenie trzustki, zostalo mi 60 procent trzustki, trzymalem scisla diete, a torbiel powiekszyla sie 2 krotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi