Gość Kinga Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Czy badanie w kierunku trombofilii /zespołu antyfosfolipidowego/ można robić w trakcie zażywania Warfinu? Czy ma to wpływ na wyniki? Czy nie będą zafałszowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AnnaHM Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witaj Kingo! Co prawda nie jestem lekarzem ale w zeszłym roku miałam robione badania w kierunku trombofilii i musiałam odstawić Warfin - a biorę 5mg dziennie. W trakcie brania tabletek przeciwkrzepliwych nie można wykonać tych badań bo wyniki dokładnie tak jak piszesz nie będą prawidłowe. Ale z tego co się orientuję część tych badań można zrobić biorąc tabletki, jedynie chyba Białko Ci S trzeba odstawić tabsy. Jak masz trochę czasu poczytaj sobie to formu, tam jest dużo porad i ludzi, którzy zmagają się z tą chorobą od wielu lat i wiedzą co piszą :-)) Pozdrawiam. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3531470&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beti Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Przed tym badaniem należy odstawić warfin i bran heparynę w zastzrykach do dnia badania , ale to lekarz powinien to przepisać i poinformować o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi