Gość Natalia poznan Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam Mam pytanie moj chłopak cierpi na przetoke okoloodbytniczą, bardzo go to boli poniewarz lekarz prowadzacy założyl mu tam gumpę która ma trzymać ów przetokę i ją powoli wyrwać. Dzisiaj jest drugi dzień po zabiegu i bardzo go to boli. Mam więc pytanie dotyczące ów dolegliwości a więc czy długo będzie trwała rekonwalescencja i kiedy będzie mógł normalnie funkcjonować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, że w miare normalne funkconowanie powinno nastąpić po kilku tygodniach. Oczywiście, jeśli proces gojenia będzie przebiegać prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barbara Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Mój mąż jest 3 tydzień po operacji żylaków i szczeliny odbytu w dalszym ciągu ma bóle ,robi nasiadówki stosuje żel i bierze silne leki przeciwbólowe, dzisiaj w okolicy odbytu pojawił się bolacy guzek,który rośnie,nie wiemy co to jest i dlaczego to tak długo trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Jestem 3 miesiace po operacji przetoki i dalej boli,rana sie nie zagoiła i jest gorzej niz przed operacją.Tego chyba nie mozna sie pozbyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzyna Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Rok temu miałam operacje na przetokę i nadal normalnie nie funkcjonuje,czeka mnie kolejna operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oho Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 niestety przetoki,bardzo trudno leczyć jak i odpowiednio zdiagnozować,lekarze też ich nie lubią ,każda z przetok jest inna i myśle że stąd te trudności w leczeniu,uważam że nie często też przeprowadzają operace a szkoła czyni mistrza,przy tym brak 100%aparatury do własciwej diagnozyco też może być przyczyną komplikacji jak i pacjent,który nie zawsze odpowiednio współpracuje z lekarzem,czasem mały pozornie błąd i trzeba zaczynać od nowa,ale też predyspozycje naszego organizmu są różne,dlatego w tej chorobie potrzebna jest odrobina szczęscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ilona Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Ja jestem po 2 operacjach na przetoki(miałam ten najgorszy typ przetoki wysoka i do przodu...:-( Po operacji bolało mnie tak, że żałowałam że ją zrobili(wcześniej ból był znikomy). Po ok 4 mieś wszystko się wygoiło wreszcie. Obecnie jestem ponad 2 lata bez nawrotu i mam nadzieję że nigdy to nie wróci... Operowali mnie w szpitalu praskim w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Milo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Pytanie do Ilony: jak dbałaś o ranę po operacji? Stosowałaś dietę, nasiadówki? Będę wdzięczna za odpowiedź. Jestem tydzień po drugiej operacji, za pierwszym razem miałam nawrót. Typ przetoki jest identyczny jak u Ciebie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi