Gość ula Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam, odebrałam wyniki biopsji szyjki macicy i łyżeczkowania, niestety lekarz w szpitalu zamiast porozmawiać ze mną umówił się na wizytę na początek marca. Mam wyniki inie wiem o co w ich chodzi :-( Rozpoznanie: dysplasia epithelii plani gradus mediocris microfocalis (CIN II). Cervicitis chronica gradu magno. Polypus fibroso-glandularis cervicalis. Materiał przebadano seryjnie. Czy ktoś może mi powiedzieć co mi jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 dysplasia epithelii plani gradus mediocris microfocalis (CIN II) dysplazja (zaburzenie różnicowania eis komórek) nabłonka płaskiego stopnia średniego małoogniskowa (2 stopień zaawansowania histopatologicznego w skali 3 stopniowej) Cervicitis chronica gradu magno zapalenie przewlekłe szyjki macicy stopnia dużego Polypus fibroso-glandularis cervicalis polip włóknisto-gruczołowy szyjki macicy Wynik należy skonsultować bezpośrednio z ginekologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi