Gość Bartek Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam! Prawdopodobnie doznałem złamania obustronnego kłykcia żuchwy i mam takie pytanie. Jakie leczenie moga zastosowac bo boje sie ze mnie potna i poskrecaja na jakies sruby. Bedzie bolało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 W tym przypadku leczeniem powinien zająć się chirurg szczękowy. Zazwyczaj wprowadza się specjalne druty łączone złamane części kostne. O wszystkim zadecyduje chirurg szczękowy po badaniu. Zabiegi takie wykonuje się w znieczuleniu dlatego nie powinny wyzwalać żadnych dolegliwości bólowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 dzieki . juz mam spieta góre z dołem na druty i gumki nie bolało ale denerwuje i jesc ciezko :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam. Właśnie wyskoczyłem ze szpitala. Tydzień temu (z soboty na niedzielę) zostałem pobity w wyniku czego doznałem - złamania wyrostków kłykciowych żuchwy - lewego i prawego. Zadrutowano mnie. Między ostatnie zęby wsadzono mi jakiś sylikon który się utwardził po kilku minutach. Chyba zadziała *hmmm* Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi