Gość Bartek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Mam żylaki powrózka nasiennego stopnia II/III. Zrobiłem badanie nasienia i wyniki są dobre, są nawet powyżej średniej normy. Dzieci planuję dopiero za jakieś 5 lat. Ostatnio przez kilka dni dość znacznie mnie bolało mnie w pachwinie, wcześniej czasem w czasie stosunku. Byłem u lekarza urologa i zalecił mi operacje. Ja zdecydowanie wolałbym nie robić. Teraz bardzo rzadko mnie boli. Czy jeżeli wyniki są dobre a sporadyczny ból nie jest dla mnie problemem, to są jakieś inne istotne powody do operacji? Proszę o podpowiedz i dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Główne powody do operacji to zaawansowanie choroby oraz objawy związane z chorobą. Żylaki powrózka nasiennego nie muszą na 100% dawać zmniejszenia lub braku płodności. Oczywiście ostateczną decyzję (zgodę) co do przeprowadzenia operacji podejmuje pacjent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi