Gość Asia Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Chirurg stwierdził u mnie brodawkę kilka centymetrów wgłąb odbytu. co miał na myśli mówiąc brodawka? polip, kłycinki kończyste (one chyba występują na zewnątrz), brodawka z wirusem HPV (chociaż to nie jest możliwe w moim przypadku, bo takie tworzą się przez kontakty analne), czy też coś innego? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Brodawka wyczuwalna przez chirurga to być może przerośnięta zmiana anatomiczna. patrz anatomia odbytu: Błona śluzowa kanału odbytu tworzy 6 do 10 pionowych fałdów (kolumny Morganiego) zakończonych brodawkami odbytu. Brodawki te połączone są drobnymi pasmami błony śluzowej, zwanymi zastawkami odbytu. W dnie zastawek odbytniczych znajdują się drobne zagłębienia błony śluzowej, zwane zatokami odbytu albo kryptami, stanowiące ujścia cewkowatych przewodów –* gruczołów odbytniczych. Czasami dochodzi do przerostu takich brodawek na skutek stanu zapalnego. To naturalna postać ujścia odbytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Mam podobny problem.... W odbycie mam brodawke w .. Miałem przed tem w okolicy odbytu klyciny i dermatolog ostrzegla mnie ze mogę też mieć zmiany w odbycie ... Jeżeli to klycina to co w takim razie trzeba zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariannn Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 a klykciny konczyste ktos mial? jak sie pozbyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28218218282 Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 ja mialem, paskudztwo to straszne, odmrozono mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystiannnn323 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 No krioterapia często jest najlepszym sposobem na walkę z kłykcinami. Oczywiście musi ocenić to lekarz, jeżeli kłykciny będą tak duże to może będzie konieczne działanie chirurgiczne. Jakby ktoś z Was szukał specjalisty ze stolicy to dobrym proktologiem jest dr Ciszewski, którego szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi