Gość anonim Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Dostałam wyniki z gastroskopii. Do wizyty u lekarza zostało jeszcze kilka dni a ja bardzo niepokoję się wynikiem. Mogłabym prosić o odpowiedź???? Rodzaj i opis pobranego materiału: Gastritis polipositas Rozpoznanie: Trzy wycinki błony śluzowej części antralnej żołądka ze średnio nasilonym, przewlekłym zapaleniem, z aktywnością średniego stopnia, bez zaniku. W wycinku obecny drobny gruczolak kosmkowy z dysplazją małego stopnia. W obrębie gruczolaka obecna jest metaplazja jelitowa dokonana. Gruczolak dochodzi do brzegu wycinka. Czy to coś groźnego? Bardzo proszę oszybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 To gruczolak z niewielką dysplazją (zaburzeniem architektury nabłonka) i metaplazją (przemianą nabłonka z żołądkowego w jelitowy) wskutek stanu zapalnego. Gruczolaka pewnie usunięto. Za wyznaczony przez lekarza czas będzie trzeba wykonać badanie kontrolne. I wtedy ewentualnie usunąć pozostałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Otrzymałam wynik badania polipa poprzecznicy usuniętego w trakcie kolonoskopii : Proszę o przetłumaczenie. Adenoma tubulare.Dysplasia minoris gradus.Excisio completa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam . Mam ogromną prośbę do wszystkich,którzy to czytają i mają doświadczenie lub wiedze na temat mojej choroby. Proszę o pomoc. Mam 41 lat.. w górnej części przełyku pojawiła się narośl określona po wyniku badania histopatologicznego jako EKTOPIA BŁONY ŚLUZOWEJ ŻOŁĄDKA W GÓRNEJ CZĘŚCI. HETEROTOPIA GASTRALIS. Czy jest to nowotwór? / Czy można operować? Prosze o informację i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi