Gość Alicja Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 W 2004 roku wzielam Jod-131 po ktorym moje wyniki bylyy bardzo dobre ale ostatnie badania TSH wyszly podwyzszone podaje badanie z 22,10.2008 TSH-6.24 Free t4- 14.00 w styczniu TSH-4.47 FREE T 4- 13.1 T 3- 5.1 Mam pytanie czy to jest powrot do nadczynnosci tarczycy ,czy moge wziac drugi raz jod-131 czy czeka mnie operacja. Bardzo prosze o odpowiedz Alicja Kokosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Stężenie TSH powyżej 3,5 mj/l najczęściej wskazuje na niedoczynność tarczycy, a nie jak Pani pisze na nadczynność. Nie podała Pani jeszcze w jakich jednostkach są te wyniki. ft4 w normie jeśli w pmol/l. T3 nie ma znaczenia klinicznego. Raczej powinna Pani miec substytucję hormonalną. Jednak o tym powinien zadecydować endokrynolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi