Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Alicja

Nadczynność tarczycy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Alicja
W 2004 roku wzielam Jod-131 po ktorym moje wyniki bylyy bardzo dobre ale ostatnie badania TSH wyszly podwyzszone podaje badanie z 22,10.2008 TSH-6.24 Free t4- 14.00 w styczniu TSH-4.47 FREE T 4- 13.1 T 3- 5.1 Mam pytanie czy to jest powrot do nadczynnosci tarczycy ,czy moge wziac drugi raz jod-131 czy czeka mnie operacja. Bardzo prosze o odpowiedz Alicja Kokosza

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
Stężenie TSH powyżej 3,5 mj/l najczęściej wskazuje na niedoczynność tarczycy, a nie jak Pani pisze na nadczynność. Nie podała Pani jeszcze w jakich jednostkach są te wyniki. ft4 w normie jeśli w pmol/l. T3 nie ma znaczenia klinicznego. Raczej powinna Pani miec substytucję hormonalną. Jednak o tym powinien zadecydować endokrynolog.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×