Gość VoX Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dzień dobry. Czy ból bardziej z lewej strony jamy brzusznej (niż na środku nadbrzusza) na górze świadczy o jakichś zmianach w żołądku? Dokąd sięga żółądek idąc od środka nadbrzusza w lewo? Czy zmiany w żołądku lub dwunastnicy (stany zapalne, wrzody i nowotwór) jest uzależniony od tego co, ile i kiedy jem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Taki ból rzeczywiście może być spowodowany patologią w zakresie żołądka. Zakres usytuowania żołądka w jamie brzusznej jest trudny do ustalenia ponieważ żołądek jest ruchomy. Najczęściej żołądek swoim zakresem przekracza po lewej stronie linię pośrodkową ciała w znacznym stopniu. Czy zmiany w żołądku lub dwunastnicy (stany zapalne, wrzody i nowotwór) jest uzależniony od tego co, ile i kiedy jem???? - tak, oczywiście dieta ma na to szczególny wpływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VoX Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 A co może powodowować, że praktycznie cały czas (tylko w ciągu dnia) odczuwam dyskomfort w lewym nadbrzuszu. Ten dyskomfort nie zwiększa się podczas ucisku tego miejsca. Bardzo się zmniejsza lub nawet znika jak się położę. W nocy nie występuje. I praktycznie na ten dyskomfort nie ma wpływu to co jem, ile i kiedy? Mam skoliozę oraz jak to lekarz określił zniesienie fizjologicznej lordozy. Dodatko zauważyłem, że w okolicy miejsca co czuję ten dyskomfort są te chrzęstne połączenia żeber i one mi bardzo przeskakują i strzelają. Czy to może wskazywać na nowotwór???? Dodam, że ten ból utrzymuje się kilka miesięcy. Wyniki krwi (morfologia, ob, Fe), krew utajona, są w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Wątpię, że to jakiś nowotwór. Takie bóle mogą być właśnie związane ze skrzywieniem kręgosłupa. Proszę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem rodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VoX Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość renia Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 ja sie mecze ponad rok , tak samo jak autor powyzej, bole mam caly czas w dzien , jak sie poloze bole sie zmniejszaja lub ustepuja, w nocy nie wystepuja, sa to bole zoladka takie uciskanie, po lewej stronie i na srodku zoladka, po za tym jak zjem to mnie cisnie gorzej, tal az musze sie polozyc, 3 gastroskopie i inne badania nic nie wykazaly a ja sie mecze dalej.mam rowniez zaparcia i reflux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi