Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Alina

Trzustka ziarnista

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Alina
Moje usg wykazało: Stan po cholecystektomii. Nieco zaznaczona ściana odźwiernika. Wątroba normoechogeniczna bez zmian ogniskowych. Tzustka ziarnista, niepowiększona o nieco zatartych. Śledziona w normie. Obie nerki bez złogów. W nerce lewej wyraźnie zaznaczone UKM głównie miedniczka. Pęcherz moczowy niedopełniony, pusty. Aorta, w widocznym zakresie nieposzerzona. Alat: 52H IU/I [0 - 34] Aspat: 36H IU/I [0 - 31]] Amylaza: 81 IU/I [0 - 100] CRP: 5,01 mg/l [0,00 - 10,00] Bilirubina całkowita: 0,58 mg/dl [ 0,30 - 1,10] HGB: 10,8L g/dl [12,0 - 16,0] HCT: 33,4L% [37,0 - 47,0] MCH: 25,5L pg [27,0 - 34,0] RDW-CV: 15,7H% [11,5 - 14,5] Pozostałe wyniki w normie. Jestem tymi wynikami bardzo zaniepokojona. Czy jest to poważna sprawa, czy mogę spać spokojnie??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość haemophilus
Aminotransferazy nieznacznie tylko podwyższone, najlepiej powtórzyć badanie za jakiś czas. W pozostałych badaniach natomiast niedokrwistość, prawdopodobnie związana ze stanem zapalnym żołądka, gdzie może dochodzić do okresowego krwawienia. Także z wynikami należy jeszcze skonsultować się z lekarzem, który je zlecił.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×